Danske myndigheder, adoptionsbureauer og Red Barnet imod Haiti ekspres-adoptioner

Posted: januar 19, 2010 in Adoption
Tags: , , , , , , , ,

Foto: Ricardo Arduengo/AP

Det fordærdlige jordskælv som ramte Haiti tirsdag den 12. januar 2010 aften dansk tid, medførte blandt de danske myndigheder og adoptionsbureauer et paradigme skift i dansk adoptionspolitik.

I tusindvis har barnløse forældrer kontaktet adoptionsbureauer fra hele verdenen for at forsøge at redde de mange børn som har overlevet jordskælvet.

I TV2 Nyhederne idag tirsdag den 19. januar 2010, siger et dansk ægtepar som har adopteret 3 børn fra Haiti tidligere at det er en god måde at hjælpe de stakkels hjælpeløse børn i Haiti.

Men mens mange udenlandske adoptionsbureauer i rekord antal godkender fremtidige adoptionsforældrer, maner de danske myndigheder og adoptionsbureauer til tålmodighed.

Anne-Sophie Dybdal, psykolog i Red Barnet siger: “For selv om børnene lige nu er uden deres forældre, er det langt fra sikkert, at deres forældre faktisk er døde.” og Anne-Sofie forsætter: “- Det er også utroligt vigtigt, at vi altid ser på, hvad der er i barnets bedste interesse. Husk på, børnene netop har oplevet et voldsomt jordskælv og været ude for et kæmpe chok. Hvis de så også bliver revet ud af deres vante omgivelser med hensyn til miljø, sprog osv. kan det give dem store udviklingsmæssige problemer siden hen.”

Paradigme skiftet er ikke at man skal varetage barnets tarv for det har hele tiden være tilfældet, men det nye er at man tillægger at nær familie som bedre egnede til at varetage barnets tarv og at det kan give adopterede børn store udviklingsmæssige problemer i fremtiden at blive taget ud af deres vante omgivelser mht. miljø, sprog m.m.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s