Bloggen er flyttet til:

www.skarpenyheder.dk

 

Jeg var inde og se den fantastiske effektfulde film: 2012. Wow.

Så fik jeg ideen lige at lave en liste over fede katastrofe film. Der er naturligvis film som jeg har vurderet ikke hører til katastrofe film eller hvor katastrofen ikke er stor nok til at kvalificere sig til listen. Film beskrivelsen er hentet fra bloggen: Om livet i al almindelighed – the jules rules og fra Scope.

2012.

2012

Forskere opdager at jorden snart vil gå under, og klodens ledere lægger i al hemmelighed planer for at redde sig selv og så mange andre som muligt. Jackson er på ferie med sine to børn, da han tilfældigvis opdager sandheden om den forestående undergang, og inden han får set sig om, er den hyggelige ferie ændret til en kamp mod elementerne og egoistiske samfundsspidser.

OSCARS-BEST PICTURE

Titanic

Titanic

James Camerons romantiske storfilm – der vandt 11 Oscars – om det unge par Jack (Leonardo DiCaprio) og Rose (Kate Winslet), der trods forskellige baggrunde forelsker sig få dage inden Titanic synker.

outbreak

Outbreak

Outbreak

Indbyggerne i den lille californske by, Ceder Creek, bliver syge unden varsel. Ramt af en virus, som er mere smitsom og dødelig end pest. I et hæsblæsende kapløb med tiden – og hans overordnede i militæret – kæmper Dr. Sam Daniels for at finde smittebæren – og modgiften. Med bl.a. Morgan Freeman, Dustin Hoffman og Rene Russo.

armageddon

Armageddon

Armageddon

En tidlig morgen forsvinder rumfartøjet Atlantis fra NASA´s skærme, og nogle få timer senere falder en meteorregn over jorden. Men det er desværre kun begyndelsen. Med en hastighed på 35.000 km/t er en gigantisk asteroide på størrelse med Texas på vej mod jorden. Rammer den, vil det betyde jordens undergang. Med bl.a. Bruce Willis, Liv Tyler, ben Affleck og Billy Bob Thornton.

deep_impact

Deep Impact

Deep Impact

Hvad vil du gøre, hvis du vidste, at en gigantisk komet om få dage vil ramme jorden og hele menneskeheden blive udslettet?? Nedtællingen til dommedag er i gang i dette altødelæggende overraskende brag af en filmoplevelse. Mimi Leder intruerer en række stjerneskuespillere som Robert Duvall, Tea Leoni, Elijah Wood, Vanessa Redgrave, Maximilian Schell og Morgan Freeman.

ChinaSyndrome

Kina Syndromet

The China Syndrome (1979) – (Kinasyndromet)

Jack Lemmon, Jane Fonda og Michael Douglas medvirkerii Kina Syndromet en uforglemmelig advarende thrilleriom faren ved atom spaltning og TV nyhedernes enorme magtfaktor.

the-day-after-tomorrow-flood-new-york-city

The Day After Tomorrow

The Day After Tomorrow (2004)

Klimatologen Jack Hall´s research peger på, at den globale opvarmning kan udløse en pludselig og katastrofal ændring af Jordens klima. De iskerner, som han har boret ud af Antarktis beviser, at det er sket før, for ti tusinde år siden. Og nu advarer han myndighederne om, at det kan ske igen, hvis de ikke griber hurtigt ind. Men hans advarsel kommer for sent. (naturligvis, ellers var der jo ikke nogen film…) Dernæst følger en række stadigt alvorligere vejrkatastrofer rundt omkring på kloden: hagl på størrelse med grapefrugter hamrer ned over Tokyo; orkaner af hidtil usete vindstyrker hærger Hawaii; der falder sne i New Delhi, og så pisker en række alt ødelæggende tornadoer igennem Los Angeles. Snefri fra skole? Det tror jeg nok!

IndependenceDay

Independence Day

Independence Day

Den engelske forfatter H.G. Wells har ikke levet forgæves. Hans over 100 år gamle sci-fi roman Klodernes Kamp har tydeligvis dannet forbillede for denne opdaterede filmudgave, instrueret af Roland Emmerich. Verden står over for en trussel fra det ydre rum i form af en hær af gigantiske rumskibe fyldt med væmmelige, gopleagtige aliens, der bestemt ikke har gode hensigter. Will Smith og Jeff Goldblum er to barske gutter, der står klar til at tage den ulige kamp op. Og det gør de godt, hvis du spørger mig.

DantesPeak

Dante's Peak

Dante’s Peak

I den fredsomlige by Dante´s Peak frygter ingen af indbyggerne at den store vulkan, som ligger tæt på byen, skal gå i udbrud. Videnskabsmanden Harry Dalton, som er på besøg i den smukke by, kan dog mærke, at noget er galt. Helt galt. Kommunekontoret nægter at hjælpe – en redningsaktion er for omkostningsfuld, siger de. Ingen lytter dog mere til Harry Dalton end den kvindelige borgmester, men snart får de dog meget andet at lytte efter – lyden af eksploderende lava! I rollen som manden der kæmper mod naturen og de forstokkede kommunalpolitikere, ses Pierce Brosnan. Den kvindelige borgmester, Rachel Wando, spilles af Linda Hamilton.


 

Twister

Twister

Huse bliver flået i tusinde stykker. En brølende ko kommer flyvende gennem luften. Traktorer falder som regndråber. En 8 tons tankvogn bliver en flyvende bombe. En kilometer bred og 300 km i timen hurtigløbende naturkraft af total og fuldstændig ødelæggelse kommer imod dig.Twister er på vej til dit hjem. Helen Hunt og Bill Paxton spiller to videnskabsfolk, der forfølger den mest destruktive naturkraft, der har hærget gennem Amerikas Midvesten i 50 år. Ved at udsætte en beholder fuld af små sensorer umiddelbart foran skypumperne, håber tonadojægerne at de bliver suget op, så man kan kortlægge skypumpernes anatomi. Men for at få placeret beholderen rigtigt, bliver de to tornadojægere nødt til at komme helt tæt på, så tæt at de næsten kan røre ved deres gigantiske og lumske modstandere.

Volcano

Volcano

Los Angeles. Hjemsted for de rige og berømte. Hele verdens underholdnings-hovedstad. Englenes by. Men underneden rumler et skoldhedt helvede – nu er det klar til at bryde ud. En sprække i jordens skorpe åbner for en altødelæggende kraft. En endeløs strøm af hvidglødende lava bliver til en flod af uundgåelig død, der nu begynder at strømme gennem verdens tættest trafikerede gader mens ildkuglerne regner ned fra oven. For byens katastrofechef er det hans værste mareridt, der er blevet til virkelighed. Han har ikke set det værste endnu! Med bl.a. Anne Heche, Tommy Lee Jones og John Corbett.

Poseidon

Poseidon

Nytårsaften bliver den gigantiske luksusliner Poseidon ramt af en flodbølge af de store og vender bunden i vejret. En lille gruppe overlevende bliver fanger dybt inde i skibet og må arbejde sammen for at slippe ud af skibsvraget, der langsomt fyldes med vand. Opgaven gøres ikke lettere af, at alt er smadret og vendt på hovedet.

war of the worlds

War of the Worlds

Filmen er endnu en moderne fortolkning af H.G. Wells’ klassiske science fiction-roman, der omhandler en fantastisk kamp for selve menneskehedens overlevelse, set gennem en ganske almindelig families optik. Ray Ferrier (Tom Cruise) må flygte for at redde sig selv og sin familie fra en skræmmende hær af trebenede rumvæsener, der udsletter alt på deres vej. War of the Worlds er et actionspækket eventyr, der nærmest eksploderer med spektakulære specialeffekter! Men for mig bliver filmen noget ødelagt af ret dårligt skuespil og en meget irriterende hysterisk pige, der skriger hele filmen igennem. Ja, du er nok kun 10 år, men hold dog kæft, så de der rumvæsener ikke kan finde dig!!

The Towering Inferno

The Towering Inferno (1974) (Det tårnhøje helvede)

For at fejre opførelsen af verdens højeste skyskraper, holder holdet bag en fest på øverste etage. Desværre har elektrikeren brugt dårlige materialer for at spare penge. En kortslutning sætter ild til 85. etage og pludselig er festdeltagerne på 135. etage fanget. Brandmajor O’Hallorhan og arkitekt Roberts forsøger sammen at redde gæster fra ilden.

World Trade Center.

World Trade Center

Politimændene John McLoughlin og William Jimeno er på arbejde en stille dag i New York i september, da terrorister flyver to fly ind i Word Trade Center. Sammen med andre redningsfolk kommer betjentene de indespærrede til undsætning, men ender med selv at blive fanget under murbrokkerne. Chancerne for at overleve er ikke store, men John og William nægter at give op.

The Core.

The Core

Golden Gate broen styrter sammen. Pacemakeripatienter falder døde om, ingen ved hvorfor. Fuglene mister deres stedsans. Årsagen skal findes i jordens indre – kernen er holdt op med at rotere! Det har den skræmmende konsekvens, at det magnetiske felt, som jorden er omgivet af, er ved at gå i opløsning. Et hemmeligt sted i Utah arbejder en gruppe videnskabsfolk med tiden som deres værste fjende. De får kun 3 måneder til at bygge et fartøj, der skal kunne rejse ind til jordens kerne med en atombombe, som skal genstarte kernens rotation. Som astronauter- nu terranauter- er det den kvindelige Major Beck Childs (Hilary Swank), der skal styre besætningen sikkert ind til jordens kerne og tilbage igen.

Hard Rain

Hard Rain

Byen Huntingburg trues af en oversvømmelse. Sheriffen evakuerer befolkningen samtidig med at en havareret pengetransport bliver overfaldet af en røverbande. Men transportens chauffør, Tom, stikker af med pengene, forfulgt af banden og politiet, der ikke er så retskafne som de burde være. Undervejs får Tom uventet hjælp af Karen, der prøver at holde vandmasserne ude fra den kirke, hun er ved at restaurere. Men langsomt strammes nettet om de to unge…

Daylight.

Daylight

Den underjordiske tunnel mellem Manhattan og New Jersey styrter sammen. Nogle få overlevende finder sammen i tunnelens midtersektion, der endnu holdes oppe. Men hvordan skal de komme ud? Heldigvis er der en modig taxa-chauffør (Sylvester Stallone), der ved lidt om tunnelkatastrofer og ikke står tilbage for at tage på en redningsekspedition under jorden!

Cloverfield

Cloverfield

En hyggelig fest for at fejre Robs afrejse til et fedt job i Japan afbrydes pludseligt, da jorden i New York begynder at ryste. Forvirrede og bange styrter folk op på taget af bygningen, hvor de ser en ildkugle fare gennem luften. Så rystes bygningen igen, strømmen går, panikken bryder ud. Hud har fået til opgave at lave en videooptagelse som en farvelgave til Rob, og han lægger ikke kameraet. På den måde får vi et øjebliksbillede af, hvordan panikken breder sig, når husene rystes og gaderne fyldes af støvskyer, når skyskrabere synker i grus. Hud følger en lille gruppe på flugten, men da Rob over mobilen får fat i sin elskede Beth og hører, at hun ligger fastklemt i et af de sammenstyrtede huse, ændrer han retning. Mod bedre vidende går han mod centrum af Manhattan, hvor noget stort og dødbringende er på spil. Og mod al sund fornuft går Hud og et par af vennerne samme vej. Uhh!

Supernova

Supanova

En astrofysiker har opdaget, at verdens undergang er nært forestående. Solen vil snart eksplodere og Jorden vil gå under. Mens et hold af forskere kæmper mod tiden for at forhindre, at hans dommedagsprofeti skal gå i opfyldelse, forvandles verden til et sandt inferno. Med bl.a. Luke Perry og Tia Carrere.

Sunshine.

Sunshine

Solen er ved at dø og sker det, vil det selvsagt få katastrofale konsekvenser for jorden og menneskeheden. Det største rumskib der nogensinde er blevet bygget, ICARUS II, bliver derfor sendt ud i rummet med en enorm atom nyttelast ombord, hvis formål er at gendanne de dele af solen, der allerede er gået ud. Ombord på rumskibet er en besætning bestående af otte astronauter. De kommer alle til at stå ansigt til ansigt med deres værste frygt.Sandsynligheden for at missionen lykkes synes mere og mere usandsynlig som de langsomt nærmer sig den frygtindgydende og overvældende kraft fra universets største og mest imponerende enkelte objekt – solen!


Reklamer
Kommentarer
  1. sara siger:

    Det er mange gode imellem! Men også en del, jeg endnu ikke har fået set 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s