Spike Jonze’s Where The Wild Things Are er en flot og fortryllende film

Posted: november 5, 2009 in Blog, Film
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
where-the-wild-things-are-1

Max (Max Records) er uterlig over for sin mor (Catherine Keener) da middagen skal serveres

Where The Wild Things Are er en fabel om drengen Max som har det svært i den virkelige verden med en teenage søster som han holder utrolig meget af men som ikke ænser ham, en fraskilt mor som forsøger at forstå ham, men som ikke tager sig tid til ham. Max flygter til en en anden verden – en fantasi verden, hvor han møder nogle fantastiske skabninger som han bliver venner med og som interesserer sig i ham.

where-the-wild-things-are-2

Max stirrer vildyret Carol (stemme: James Gandolfini) ind i øjene og siger at han er en konge

Den meget længe ventede film instrueret af Spike Jonze som fik sit instruktør gennembrud med filmen Being John Malkovich fra 1999, gør en rigtig godt stykke arbejde. Max bliver fortryllende spillet af Max Records, og hans mor spilles af Catherine Keener. Også vildyrene som bl.a. har stemmer af James Gandolfini, Chris Cooper, Forest Whitaker og Lauren Ambrose er utrolig nærværende og nutidige. Lauren Ambrose lægger stemme til KW som er det vildyr som er mest menneskelig, og hendes kælne stemme bliver nogen gange helt flirtende. Den meget nutidige dialog virker til tider nærmest konverserende.

where-the-wild-things-are-3

Max og Carol walk and talk i ørkenen

Filmen er rigtig flot lavet. Vildyrene og scenografien er fantastisk og samspillet mellem Max og vildyrene er meget troværdig. Det er egentlig spøjst hvor livagtige og hvor meget personlighed disse vildyr formår at have. Stor Kudos til Spike Jonze.

where-the-wild-things-are-5

Max nyder udsigten fra Carol's hoved

Selvom selve historien er noget simpel, fænger den og man er underholdt. Men filmens arkileshæl er at filmen ikke entydigt har lavet en børne film til børn, eller en voksen film til voksne. Men istedet lavet en familie film til alle. Det betyder at filmen kommer til at sætte sig imellem 2 stole. Jeg tror børn som bliver ledsaget af forældre vil være underholdt, men ikke nok til at sige til deres venner at de skal tage ind og se filmen. Og ligeledes med voksne som går alene i biografen, så tror jeg at de vil få en fin oplevelse, men nok ikke stor nok til at sige til venner at de skal se den. Nej, jeg tror at det er en film som er lavet til de kæmpe publikum som er vokset op med bogen om Where The Wild Things Are af Maurice Sendak som udkom i 1963 og har solgt over 19 milioner kopier på verdens plan. Og disse folk vil blive rigtig godt underholdt!

where-the-wild-things-are-4

Max trøstes af KW (stemme: Lauren Ambrose)

Og som med mange fabler så bliver de hængene længe efter man har set filmen eller læst bogen. Hvem har ikke lyst til at sove i en kæmpe klynge med disse sjove monstre?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s