copenhagen-pix-logo

Nu er det snart tid til den nye Copenhagen Pix film festival. Er er en oversigt over film som jeg SKAL ind og se:

Mammut af Lukas Moodysson.

Mammut af Lukas Moodysson.

MAMMUT, instr. Lukas Moodysson.
Hvor har jeg glædet mig til at se Lukas Moodysson’s MAMMUT. Lukas Moodysson har etableret sig som en af skandinaviens vigtigste instruktører med bl.a. FUCKING ÅMÅL, TILSAMMANS, LILYA 4-EVER. Nu præsenterer han så sin første engelsk sprogede film med Gael García Bernal (fra Y TU MAMA TAMBIEN) som spiller her hovedrollen som Leo, en forvokset drengerøv af en idealistisk computerspilsprogrammør, der er kommet til penge uden egentlig at ville det, og som nu kæmper en hård, indre kamp for tage de rigtige valg. Hans kone, Ellen (Michelle Williams), arbejder som kirurg på en skadestue, mens deres datter passes af deres filippinske barnepige Gloria (Marife Necesito) , der selv har måttet forlade sine børn, for at hun kan tjene penge nok til deres fælles fremtid. Mens Gloria således drømmer om at kunne rejse hjem, tager Leo til Thailand i privat jet og havner i skødet på en sexet barpige. Det er de arbejdende mødre, deres sorg og deres svigt, der i centrum hos Moodysson, og som Iñárittus skæbnesymfoniske tragedie ‘Babel’ bevæger ‘Mammut’ sig frit mellem livet, som det leves i vidt forskellige verdensdele – fra USA til Filippinerne og Thailand. Resultatet er en tankevækkende, smuk fortælling, der uden løftede pegefingre forsøger at tackle spørgsmålet om, hvad det vil sige at tage ansvar i den globale tidsalder.

MAMMUT vises 20/4 kl. 21.00 i Dagmar.

Film still fra filmen Ashes of Time Redux af Wong Kai War

Film still fra filmen Ashes of Time Redux af Wong Kai-Wai.

ASHES OF TIME REDUX, instr. Wong Kar-Wai.
Wong Kar-Wai er en af mine favorit instruktører overhoved. Han har instrueret film som CHUNGKING EXPRESS, IN THE MOOD FOR LOVE og 2046. Hans film ASHES OF TIME har han aldrig været tilfreds med, og den blev lanceret og distribueret uden hans samtygge. Nu har han så endelig klippet en version som han er tilfreds med, og derfor sendes ASHES OF TIME REDUX ud.

Filmen, som spoler tiden tilbage til det antikke Kina og handler om den kyniske enegænger Ouyang Feng (Leslie Cheung), der med en kuldsejlet kærlighedsaffære i lasten har isoleret sig i ørkenen, hvor han forsøger at drukne sin sorg og erindringer, mens han agerer mellemmand for lejemordere og deres kunder.

ASHES OF TIME REDUX vises 2 gange: 19/4 kl. 19.15 i Dagmar og 23/4 kl. 15.00 i Empire Bio.

The Flower Girl

The Flower Girl. instr. Ik-gyu Choi og Hak Park.

THE FLOWER GIRL, instr. Ik-gyu Choi og Hak Park.
THE FLOWER GIRL som er en film fra noget så sjældent som Nordkorea. Filmen handler om den unge blomstersælgerske Koppun, der egenhændigt må forsørge sin syge mor og blinde søster, mens hendes bror er i fængsel. Den japanske okkupationsmagt er horribel umenneskelig, og både Koppune og hendes famiie må udstå grumme fornedrelser. Med sin melodramatiske skildring af menneskelig modgang og samtidige tro på, at alt kan ændres til det bedre, er den smukt filmede fortælling en stærk sag med et klart budskab til de yngre af publikum om, hvor meget forældrene har måtte gennemgå for at skabe dem et godt liv. Med afsæt i 1920’erne og 30’erne, hvor Japan endnu havde magten i landet, er filmen en ublu allegori over de kommunistiske idealer, der endnu var en kilde til inspiration verden over.

THE FLOWER GIRL vises den 20/4 kl. 21.30 og den 25/4 kl. 14.15 i Cinemateket.

For mere information og bestilling af billetter besøg: www.cphpix.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s